Framtidsfunderingar

Hmm, känns som ett vanligt ämne men det är ju ganska angeläget. Jag och Hanna pratade lite om det på promenaden, vad man vill bli. Sen vet man ju inte om det blir så, men jag gillar att ha någon sorts ambition även fast det kanske inte är stensäkert det enda man skulle vilja bli. Det var en massa poliser utanför vårt hus och då slog det mig bara att man kanske skulle bli polis? Från polisens hemsida:

För att bli polis behöver du inte vara särskilt stor och stark. Däremot måste du ha bra hand med människor. I vår vardag är medkänsla, lugn och engagemang de viktigaste egenskaperna.

Vill du ha ett intressant och omväxlande yrke? Är du bra på att samarbeta och har hög social kompetens? Vill du vara med att bidra till ett bättre samhälle för alla? Då kanske polisyrket är något för dig. Här kan du läsa om vad polisyrket innebär, vad som krävs av dig som vill bli polis och hur du gör för att ansöka. Välkommen till en ny spännande karriär.

Tycker att det låter ganska bra =) Vi får väl se, men tycker endå att verkar som ett roligt yrke. Fast så måste man ha bra fysik också... Attans! Nej men jag ska nog börja gå till gymmet lite. Det har jag ju inte sagt förut. Men nu har jag lite motivation iallafall, plus att det skulle vara skönt att ha liiite bättre kondition och vara liiite starkare!


Sista maj

Idag har jag varit i skolan och det var väl helt okej. Vi gjorde typ det vi brukar förutom att vi kollade på film dom 2 sista lektionerna. Efter skolan gick jag hem och satte mig och solade/läste på balkongen. Jag vart så himla trött så jag gick och la mig i min underbara säng och sov i 2 timmar =) Efter att jag hade ätit så mötte jag Hanna och vi tog en liten promenad. Sen träffade vi Emil lite, men han är sjuk den stackarn :( Imorgon slutar vi efter lunch eftersom det är (fyr, tre?)kamp på Farsta ip så då ska jag åka dit och titta. Det gör ju inte saken bättre att det ligger supernära stallet och det är dit jag ska sen.

Väl hemma

Skruvade jag ihop balkongmöblerna och gjorde överrasknings-cupcakes till mamma eftersom det är mors dag! Här har ni mina cupcakes, våra nya te- och mjölkkannor och en liten kik på hur balkongen ser ut nu =) 



Dagen har spenderats på...

Ikea! Som ni alla vet älskar jag Ikea, skrev tillochmed en uppsats om företaget i femman. Jag och mamma åkte först till Plantagen och sen vidare till Kungens Kurva. Väl på Ikea handlade vi främst balkong möbler, men också lite småsaker som det blir när man är där. Bland annat köpte jag en "whiteboard" i glas till mitt rum, lite ljus och en kattunnel till Ballerina. Dessutom köpte vi några krukor och en lampa som min kära kusin har designat.


Fizzybubble

Glömde berätta att jag och Nike provade dom underbara mysoverallerna på BikBok i onsdags. Helt underbara är dom! Jag provade en rosa och Nike en blåaktig och tillsammans såg vi ut som en Fizzybubble. Precis dom färgerna var det =) Tyvärr kostar dom 600 spänn men vi hoppas på att ingen köper så att dom reas ut. Så himla mysigt att gå omkring med hemma!


Solregn

Idag har det varit stallet och där var det skötarmöte, tårttävling, ridning samt gos med Blacky. Keatom red jag och det gick ganska dåligt, han är så seg och stel av sig. Det var gott med tårta och bäbisen fick jag kela lite med innan hon skulle ridas. Nu blir det bara en fortsatt soft kväll ♥

Kväll

Nu har jag precis varit ute med Ballerina och ska väl antagligen gå coh lägga mig. Hmm är inte trött, men jag kommer vara död imorrn om jag inte går och lägger mig. Får väl ligga i sängen och läsa till SO-provet i några timmar, det skadar ju aldrig. Aja, nu ska jag gå och göra mig iording istället. Kommer säkert decka i sängen efter en kvart iallafall :D

Nattcykling

Inatt ställde jag klockan på kvart över ett och gick då upp, gjorde mig iordning och cyklade till skolan. Vi cyklade från skolan vid kvart över två. Det var som mörkast i början, men inte ens då behövde jag min lampa där fram. Med pauser cyklade vi till Rålambshovsparken där vi åt frukost i gryningen, supermysigt! Efter frukostpausen cyklade vi upp över västerbron-hornstull-längs årstaviken-skanstull och så hem. Jag tror att dom flesta tyckte att det var roligt och det var verkligen en upplevelse! Hahah, det var en del packade ungdomar på stan och några frågade vart vi skulle. Viktor svarade att vi skulle till England. Han som frågat ba: Oj, det är fan långt! Helt seriös, fan va vi garvade :D Allt var så himla fint och fridfullt på vägen men utsikterna var nästan bäst. Skanstullsbron i början när det fortfarande var ganska mörkt, utsikten från katarinavägen och till sist soluppgången över västerbron. 

1,2, Utsikten från Katarinavägen 3,4, Utsikten från Västerbron 5, Allihopa på Västerbron 6, Lama vid frukosten

Shopping



Dessutom köpte jag dom blommiga solglasögonen från Monki som jag visade igår =)

Klänning från BikBok 49 kr
Kort linne från BikBok 129 kr
Linne från H&M 99 kr


Idag

På dagen var det Operation Dagsverke tillsammans med Lama och Elin. Vi gick runt lite på stan men mest på tunnelbanan för där gick det bäst :D Till lunch käkade vi subway på skeppsbrokajen med Ellen och Isabella. Efter det hämtade jag mammas cykel, hjälm och lite annat till inatt. Hemma hos pappa meckade jag lite med cykeln, typ sänkte sadeln och bytte batterier på baklyktan. Efter att jag städat och rastat hos kaninerna åkte jag in till stan och träffade Nike. Mina inköp får ni se i nästa inlägg =) På vägen hem gjorde jag iallafall en väldigt smidig grej. Nike skulle ju av vid Gullmarsplan så jag frågade om hon ville vänta med mig så att vi kunde åka mitt tåg. Istället föreslog hon att jag skulle åka med henne till Gullmars och sen byta. Vi bestämde oss för det men typ glömde bort det så vi tog Skarpnäck-tåget iallafall. Jag tänkte ju då att vi satt på Hagsätra så jag gick också av vid Gullmars. Fan! sa jag när det gick upp för mig att mitt tåg åkte iväg och att jag var tvungen att vänta i nästan 10 min. Jag kan ju lägga till att jag redan var lite sen. Ringde iallafall pappa och berättade om mina missöden, hann till middagen gjorde jag också! Nu ska jag försöka lägga mig tidigt och ställa klockan på typ kvart över ett. Jag kommer vara en vandrande zombie med cykelhjälm inatt, vackert!

Monki


Det är 50 % på sandalerna så dom kostar bara 150 kr, inte dåligt! Solglasögonen och shortsen skulle jag inte tacka nej till =) Ska till monki imorrn så vi får väl se om jag får med mig något


Operation Dagsverke

Imorgon är det som sagt Operation Dagsverke. Jag, Lama och Elin ska gå med bössa och det blir nog skoj =) Hoppas att folk är på generöst humör så att vi får mycket pengar till dom stackars barnen i Sudan som vill gå i skolan!

Bild från förra årets Operation Dagsverke


regnig tisdag

Idag var det skola fast med rätt softa lektioner, bl a HK, träslöjd och MT. Jag har lite svårt med skolan just nu, min hjärna tror nämligen att det redan är sommarlov. Helt seriöst. Jag har på riktigt glömt bort hur man tänker. Värst går det på matten, där går det nämligen inte alls. Aja, bara 2 veckor kvar. Dessutom blir det ingen skola förrens på fredag, det gillas. Operation Dagsverke imorrn och sen nattcykling på natten. Jag är superpepp på cyklingen men jag kommer antagligen dö av trötthet. Det går till så att vi samlas på skolgården 02:00 och cyklar in över söder-slussen-gamla stan och i Rålambshovsparken stannar vi och äter frukost. Sen cyklar vi hem över västerbron-hornstull-skanstull. Det är typ 32 elever och 3 lärare, Mia, Cicci och Stefan. Efter skolan åkte jag iallafall till stallet, pysslade med Blacky och smörjde hennes träns.

Maggie

Här är en video på min kusins söta valp Maggie och Kerstin när dom leker =) Jag är kär i den hunden och det ska bli kul att få lära känna henne bättre!



Kameran går tyvärr lite ur fokus ibland, menmen


Rapport

SVT var och fimlade i våran skola för nån vecka sen och reportaget sändes igår. Jag själv är inte med men väldans många andra, t ex blir Lama intervjuad. Här har ni en länk till klippet, det är vid 2:40 ungefär :)

Hormoner, för fan

Idag var jag på bra humör och sen sjönk det som en 2 ton tung sten i kattegatt. Fan vad jag vart deppig! Men allt gick så dåligt, det kan kännas så ibland. Allt gick dessutom skit på franska-provet förutom dictéen, aja nåt bra iallafall! Sen blev jag på bättre humör =) Efter skolan var jag hos mamma lite och pluggade so, sen gick jag och Kerstin ut med kaninerna på gården. Båda fick springa lösa och det var jättemysigt! Dom är så goa mina kaniner =)

Pic of the day


Sista dagen på veckan

Idag har jag gått upp tidigt och åkt iväg till ett regnigt Berga. Det var roligt att tävla, men det lönar sig liksom inte riktigt med en hel tävlingsdag om man bara har en kanin.. Även fast vi åkte hem tidigare :D Ballerina gick iallafall på 2 fel så det var helt okej bra. Jag har dessutom kommit på att hon river kombinationer! Vi hoppar ju aldrig sånna hemma eftersom jag har så få hinder så det är därför. Jag vill träna på det =) Om jag orkar lägger jag upp en film på dagens lopp här på bloggen för kameran är hos pappa just nu.

Uuuhu

Har haft en del att göra senaste tiden så det har inte blivit så mycket bloggande. Man har verkligen mer tid för bloggen på vintern! Tänkte iallafall skriva lite kort om dom senaste dagarna =)

Torsdag: Vi var på Etnografiska muséet och det var väl typ helt okej. Efter det skyndade jag som satan till stallet där jag red Don John för första gången. Vi red på utebanan och fin var han :)

Fredag: Skola som vanligt och inlämning av vårat stora engelska-arbete "Shipwrecked". Roligast hade vi nästan på idrotten då vi körde flaggan, en av mina favorit-leker of all times! Kul, svettigt och bra stämning. Dessutom vann vårat lag, med våra snygga svarta tröjor :D Efter skolan cyklade jag, Hanna, Emil, Sara, Naser, Fanny, Viktor och Johanna iväg till Flaten. Vi badade vid klipporna och sen träffade vi lite annat folk vid Stora Flaten. Jag behövde cykla hem och äta efter ett tag men trevligt var det, med vattenpipa och allt =)

Lördag: Idag har jag vart i stallet och ridit River barbacka. Vi galopperade lite på utebanan och sen red vi ut i grönhagen. Där red vi runt lite i det höga gräset och hoppade över en liten stock, superkul :) Riktig sommarkänsla fick man, underbart! Efter stallet cyklade vi till Flaten och badade, skönt värre. Strax kommer Lena, Erik, David och Anna så vi (mamma) håller på och fixar i köket.

Förresten har jag gått barbent hela veckan, den du!

Termosar

I picknickens tider och annars också är det bra med termosar, så himla praktiskt! För te, varm choklad, kall saft eller vad man nu vill ha i =) Jag skulle inte tacka nej till någon av dessa!


49 kr styck från IKEA


Soooooooooool

Mer av detta väder säger jag bara, varmt och sol me like! Igår var det så kallt och ruggigt att jag frös fast jag hade dunjacka och vantar :( Idag har jag iallafall vart lite i skolan, vi hade sovmorgon till kvart över tio och mellan två och tjugo i tre blev vi intervjuade, ganska soft :D Efter skolan åkte jag till stallet med Julia och Nadja som vanligt, Kerstin kunde inte eftersom hon är på möte på Tätorp nu. Först smörjde jag tränset och stiglädrena ordentligt med nogrann fettning och sen skötte jag. Det var supermysigt att stå ute i vårsolen och smörja :) På hemvägen hade vi sällskap med Lina,min ridlärare och gud va vi skrattade! Hahaha, va roligt det var...

Bara en skoldag kvar denna veckan :D


Klänningar

Har upptäckt att jag typ inte har några klänningar, men det är ju alltid skönt att ha på sommaren. Även fast jag älskar shorts :D Här är iallafall lite olika varianter från H&M, jag undrar om jag passar i långklänning...

Helgen

Tänkte uppdatera er lite om vad jag har gjort i helgen, fick liksom lite blogglust =) I fredags var jag i stallet och fick äntligen rida min gulliga sköthäst Blacky. Kul var det även fast det inte gick så jättebra, men duktig var hon! Hade inget att göra medan mamma red för Blacky gick igen så då hjälpte jag Alex att mocka. Jobba i stallet är en sån träningsform jag uppskattar, man gör nytta och springer inte bara på ett löpband för att det är "kul". Egentligen borde jag jobba en gång i veckan, man gör nytta, får träning och bäst av allt en gratis lektion i veckan =) Men jag hinner inte riktigt just nu... I söndags var det också stallet, surprise :D Det var klubbdressyr och jag hade Yatzy, han var verkligen hur duktig som helst! Önskade honom som tredje alternativ för att jag har tyckt att han är okej. Men vilken häst alltså, helt underbar! Tyvärr hann jag nästan inte rida fram nånting och allting blev liksom lite halvbra sådär. Skumpade som jag vet inte vad och det var typ det ända jag kunde koncentrera mig på när jag red programmet. Nu vill jag bara rida programmet igen så jag kan göra det bättre =) Tyvärr har jag lagt mig till med en lite jobbig ovana som förstör min sits jättemycket när jag rider, jag sitter snett och lite vriden bak åt vänster. Har märkt att jag även sitter så när jag bara sitter vanligt =/ Nej, det måste bort! Jag ska nog stretcha lite redan nu för det trodde mamma kunde hjälpa. Ciao! 

Save the oceans by H&M

H&M ger ut en kollektion som stödjer WWF's arbete med korallreven. I kollektionen finns linnen och t-shirtar i ekologisk bomull. Här har ni dem superfina linnena, jag köper nog både första och andra om jag hittar dom =)
 


Ouw

Hellu! Nu har jag haft en rejäl förkylning och inte orkat blogga alls, men imorgon blir det iallafall skola. Får väl gå hem om jag inte orkar... Saknar Blacky hur mycket som helst, har inte varit där sen förra lördagen och inte får jag åka imorrn heller =/ Hoppas ni har haft det bättre än mig! Så mysigt att det bara blir grönare och grönare för var dag som går. Dessutom kommer mina tjejer hit över Kristi Himmelfärd och det blir återträff, hur kul som helst! :D


RSS 2.0